Maskrosbollens Skrivbyrå drivs av mig, Malin Fagerlind, frilansjournalist med inriktning på bland annat livsfrågor, människoöden, hälsa, samt barn och föräldraskap. Den röda tråden i mina texter är att jag vill lyfta fram det ljus och det hopp som trots allt finns i vår omvärld. Det handlar inte om några glättiga, tillrättalagda reportage utan om att välja ett annat fokus. Livet som sträcker sig upp genom mörkret, mot solen. Som en maskros som tränger genom asfalten.
Min målsättning är att genom mina artiklar sprida goda frön, som flyger med vinden och hakar sig fast i människors hjärtan. Till glädje, förundran och jubel, men ibland också till irritation hos dem som föredrar en svartvit syn på världen. Maskrosen betraktas ju både som ogräs och blomma.

Maskrosbollens Skrivbyrå har funnits sedan våren 2006 och har sin bas i Sätila, fyra mil utanför Göteborg. Själv är jag 33 år och har en gedigen bakgrund som journalist med flera år bakom mig i yrket, främst som allmänreporter på halvdussinet dagstidningar runt om i södra Sverige. Jag har goda kunskaper i fotografering, men som frilansare samarbetar jag också ofta tillsammans med professionella fotografer.

Även om jag kan mitt område var det ett stort steg att bli min egen och jag skulle inte ha klarat det utan all hjälp och allt stöd jag fått av familj, vänner och kollegor. Ingen nämnd, ingen glömd.